maandag 11 april 2011

Plafond uitbreken

Ons dak heeft het door de vele jaren van slijtage een beetje gehad, de dakpannen houden het water niet meer tegen en lekken door de pannen heen (ja ja). We hebben besloten om het dak te voorzien van nieuwe dakpannen, en om ondertussen de slechte balken in de dakconstructie te verwijderen.

Geen paniek, dat gaan we niet zelf doen... een aannemer zal de pannen er af halen en de nieuwe er op leggen. Het enige wat wij moeten doen is de valse plafonds uitbreken zodat men gemakkelijk bij het dak kan. 

Wij trokken met hamer en koevoet en ander destructief materiaal richting dak om dat plafond er eens uit te halen. Piece of cake dachten we....

Ziehier het target, de slaapkamer recht onder het dak.



Ziehier onze helden.


















Al vlug bleek dit niet het meest aangename werkje te zijn. Na enkele hamerslagen komt het 100 jarige stof ons omsingelen. Het is een soort van zwart stof dat overal blijft plakken. Het is echt het meest hardnekkige stof dat ik ooit gezien heb.


He resultaat is er, we zien het dak door de balken heen. Goed gewerkt! Nu nog een oplossing vinden voor de massa steenpuin. Volgend weekend volgt deel 2 van de plafond, we zitten ongeveer aan de helft. Nu al zien we dat een aantal balken moeten vervangen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.