zondag 17 april 2011

Het plan

Na heel veel wachten is het eindelijk zo ver, ons plan is goedgekeurd. Het heeft ongeveer 5,5 maand geduurd voor het van alle diensten een goedkeuring gekregen heeft. We wachten nu nog even op de aangetekende brief, maar we hebben reeds een mondelinge goedkeuring gekregen.

Onze huidige achterbouw is er eentje volgens het vlaamse kotje-achter-kotje-principe. Die willen we afbreken, om die daarna te vervangen door een groot volume dat zal gebruikt worden als keuken. Het nieuwe volume zal over de gehele breedte gebouwd worden.

Hierdoor hebben we een ruimte tussen de huidige woning en het nieuwe volume, deze gaan we gebruiken als binnentuin (patio).

Op de foto onderaan zie je wat we allemaal willen afbreken.


Om kosten te besparen gaan we die volumes zelf afbreken, enkel de grote schouw en de funderingen laten we afbreken door de aannemer. De stenen die we over hebben na de afbraak gaan we hergebruiken voor het nieuwe volume. Zo zal er geen verschil zijn tussen de muur van de nieuwbouw en de muur van de bestaande woning.

Onderstaande is een computersimulatie van hoe het er uiteindelijke zal uitzien. Op de simulatie ontbreekt nog een velux in het dak rechtsboven. Het grijze gedeelte is de luifel van het terras, deze zal uitgevoerd worden in padoek (een roodachtige houtsoort).




















Van binnen zal het er dan ongeveer als volgt uitzien:

Op papier met afmetingen erbij ziet het er dan als volgt uit:


1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.