zaterdag 9 april 2011

Afbraak buitendouche

1 van de vorige eigenaars was een verkoper van steenkool. Na onophoudelijke ruzie met de vrouw des huizes, omdat hij altijd het vers gewassen huizeke vuil maakte, heeft hij een buitendouche gezet.
De plaats van die douche is nu wel een beetje een tegenvaller. Recht naast het raam van de living neemt het kotje enorm veel licht weg. Veel mensen vonden dat het 'kotje' wel iets had, maar aangezien het geen historische waard heeft en het vooral stabiliteitsproblemen, vocht en een vreemd geurtje heeft, hoog tijd om het af te breken!!

Eerst nemen we de ramen en de deur er uit. De deur was niet zo moeilijk, een klein duwtje volstaat om het scharminkel er uit te halen.


Het dak was bijzonder moeilijk te verwijderen. Het was gemaakt uit lood met daarop nog eens een laagje roofing. Daaronder waren er balken die vastgemaakt waren in de muur.
Zo bleek de buitendouche toch een moeilijker werkje dan gedacht! We zijn er toch een weekend mee bezig geweest.



Het resultaat is zoals verwacht meer licht, meer ruimte... en een hele hoop bouwafval. Containerpark, here we come...
Oh ja de buis die je ziet zit niet in de grond, maar in een afvoerbuis die daar onder loopt. Deze melding om eventuele ecologische blogwatchers niet voor de borst te stoten.

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.