woensdag 18 mei 2011

Wand tussen woon- en werkwereld

Na ons avontuur met het dak en de stofwolk die dat veroorzaakt heeft, hebben we besloten om eerst een wand te plaatsen tussen ons woongedeelte en ons werkgedeelte. Op die manier kunnen we altijd na het vuile werk thuiskomen in een propere huislijke omgeving. We gaan als het ware ons huisje wat afschermen van de vuiligheid.

Momenteel begint ons woongedeeltje op de overloop aan de trap. Het is de bedoeling om die overloop af te sluiten met de wand.

Van bij de start is onze Rambo heel enthousiast om mee te helpen. Helaas wil hij enkel op en neer lopen op het trapje.





We beginnen met een houten skelet, dat maken we vast aan een steunbalk in het plafond en aan de gyprocmuur van de badkamer.


Een 'ervaren' technicus zet de houten delen aan elkaar.


We passen een deurtje in het houten skelet. De eerste keer dat ik een deur geplaatst heb, en noem het beginners luck, maar het is echt een perfect fit! 


Omdat we de koude wat willen buitenhouden isoleren we de wanden. Het maakt al direct een groot verschil!


Het uiteindelijke resultaat is echt wel boven onze eigen verwachtingen. Het is praktisch dat we ons woongedeelte kunnen afsluiten.



Nu zijn we klaar om ons volledig te laten gaan in het afbraakwerk. Onze eerste taak is het uitbreken van de oude vloertjes. Deze moeten we voorzichtig uitbreken, want we willen deze later terugleggen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.